Autoschade herstellen in West-Brabant

Veelgestelde vragen over schadeherstel

Moet ik eigen risico betalen?

Het eigen risico is het gedeelte van het schadebedrag dat voor eigen rekening blijft. Dit deel moet u dus betalen. Autoschade Zevenbergen heeft met meerdere verzekeringsmaatschappijen afspraken gemaakt omtrent uw eigen risico. Zo komt het vaak voor dat uw eigen risico wordt gehalveerd of zelfs geheel vervalt. De receptiemedewerkster van Autoschade Zevenbergen vertelt u hier meer over.

Hoe zit het met mijn merkgarantie?

Autoschade Zevenbergen levert uw gerepareerde auto af met vier jaar schriftelijke Focwa-garantie. Dit is volledige garantie op arbeid en onderdelen. Indien de merkgarantie van uw auto langer mocht zijn, neemt Autoschade Zevenbergen voor het reparatiedeel de merkgarantie over. U heeft dus geen risico.

Hoe regel ik vervangend vervoer?

Autoschade Zevenbergen beschikt over een ruim aantal jonge auto’s die worden ingezet als vervangend vervoer. Met veel verzekeringsmaatschappijen hebben wij afspraken gemaakt, waarbij onder andere het vervangend vervoer gratis ter beschikking wordt gesteld voor de duur van de reparatie. Daarnaast hebben wij een overeenkomst met een autoverhuurbedrijf. Met deze combinatie zijn wij altijd in staat om u, voor de duur van de reparatie, een passende leenauto aan te bieden.

Repareert Autoschade Zevenbergen ook schades voor particulieren?

Uiteraard, Autoschade Zevenbergen werkt samen met veel verzekeringsmaatschappijen om juist u als verzekerde een zo optimaal mogelijke service te kunnen bieden en de kwaliteit van de reparatie te waarborgen. Het is vanzelfsprekend dat u van ons dezelfde service en kwaliteit kan verwachten indien u de kosten voor reparatie voor eigen rekening neemt.

Watergedragen lak, is dat waterverf?

Nee, watergedragen lak is absoluut geen waterverf. Waterverf is niet tegen een regenbui bestand. De lak die wij gebruiken is uiteraard wel bestand tegen water en alle andere weersinvloeden. Wij doen ons uiterste best om bij het spuiten van uw auto het milieu zo min mogelijk te belasten. Traditioneel wordt voor het spuiten van autolak gebruikgemaakt van lakverdunners (thinners). Deze thinners verdampen tijdens het drogen en worden na filtering in de buitenlucht geloosd. Door moderne technieken zijn de fabrikanten van autolakken er in geslaagd om in plaats van verdunner, water toe te passen voor het spuitbaar maken van de lak. De kwaliteit van de lak is zeker niet minder. In veel gevallen is deze zelfs beter. De kleurjuistheid, glanswaarde en beschermingsfunctie van de lak blijven gegarandeerd.

Mijn auto is helemaal krom, komt dat weer helemaal goed?

Autoschade Zevenbergen gebruikt bij het herstel van autoschades als gevolg van ernstige aanrijdingen een richtbank. Met behulp van deze richtbank worden de chassismaten van de auto vergeleken met de fabrieksspecificaties. Bij een afwijking wordt de auto hydraulisch gericht. Gedeformeerde delen die niet meer gericht kunnen worden of delen die niet meer aan de veiligheidseisen kunnen voldoen zoals die door de fabrikant gesteld zijn, worden vervangen. Doordat wij met behulp van dit systeem de geringste afwijking van de carrosserie nauwkeurig kunnen vaststellen en herstellen, blijft uw auto voldoen aan de fabriekseisen. Zodoende is uw veiligheid en de kwaliteit van uw auto na herstel van de schade gewaarborgd.

Hoe lang moet ik wachten met het wassen nadat mijn auto is gespoten?

Autoschade Zevenbergen levert uw auto na reparatie gebruiksklaar af. Voor aflevering hebben wij uw auto reeds gewassen! Wij kunnen u advies geven als u speciale handelingen wilt uitvoeren aan de lak van uw auto kort na de reparatie.